Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


3 blikjes "Muratti's afte lunch cigarettes." met afbeelding van een zittende man die rookt en drinkt. 20 stuks. gemaakt ...

titel3 blikjes "Muratti's afte lunch cigarettes." met afbeelding van een zittende man die rookt en drinkt. 20 stuks. gemaakt in Engeland. 
inventarisnummer1954 
collectieTabakshistorie    
museumMuseum aan de A   Museum aan de A
omschrijving
Drie goudkleurige sigarettenblikjes met opdruk en inhoud, scharnierend aan achterzijde. De blikjes zijn identiek, sluitbanden en zegels verschillen. Het deksel van de blikjes is bedrukt met een illustratie en tekst. Binnen een rode kaderlijn is in groen, rood en geel een illustratie aangebracht van een zittende blanke man in zwart kostuum met een brandende sigaret en een glas wijn. Op de tafel links staan een fles, een kop en schotel en nog twee voorwerpen. De tegelvloer is in groen/geel. Tegen de achterwand staan palmen in rode potten en hangt (kerst)versiering. Bovenin in een banier met de goudkleurige ondergrond staat in rood/zwart de tekst 'Muratti's', rechts op een donkergroene achtergrond 'After Lunch' met daaronder in een lichtgroene banier 'Cigarettes'. Onderin staat in zwart de tekst 'B.Muratti Sons & Co Manchester - London'. Op beide zijkanten van de blikjes staat in zwart de tekst 'After Lunch'. Onderop de blikjes staat in zwart 'Muratti's cigarettes have deservedly attained an unrivalled reputation for purity and excellence their exceptional qualities are appreciated throughout the world'. Links om de blikjes is een papieren sluitband geplakt, bedrukt in paars, rood en blauw met de tekst '20 cigarettes', 'Sicoma', 'Kleinhandelsprijs 90 cent'en 'Nederland'. Bij één blikje is deze sluitband nog intact; dit blikje heeft tevens onderop een geplakte zegel, bedrukt in paars/rood met de Nederlandse leeuw en de tekst 'Nederland' en '7 cent'. Bij het tweede blikje is de sluitband verbroken en zitten er twee losse plakzegels half in-half uit het blikje met een waarde van 4 cent en 7 cent; het binnendoosje is nog geheel intact. Bij het derde blikje is de sluitband bijna geheel verdwenen; er is ook geen plakzegel en de verzegeling met opgedrukt logo van het papieren binnendoosje is verbroken. In dit binnendoosje zitten 20 sigaretten, verdeeld over twee lagen. Elke sigaret is goudkleurig bedrukt met de cursieve tekst 'Murattis After Lunch'. De binnenkant van de deksels heeft een geelkleurige achtergrond en is bedrukt met een blauwe kaderlijn, een 'koninklijk' wapen met daaronder de tekst 'by appointment' en daaronder 'B. Muratti Sons & Co. Manchester - London'. De doosjes hebben slijtageplekken en roestvlekken.  
afmetingenbreedte 8.8 cm 
diepte 7.3 cm 
hoogte 1.6 cm 
 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.