Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Affiche met betrekking tot tentoonstelling 'Verblijven en vertrekken. Een zakdoek voor de dokter. Een beeldverhaal over ...

titelAffiche met betrekking tot tentoonstelling 'Verblijven en vertrekken. Een zakdoek voor de dokter. Een beeldverhaal over het huis van dokter Moerman op landgoed Hoogstad' in Museum Vlaardingen (23 november 2019 tot en met 23 februari 2020) 
inventarisnummerG0760 
collectiegrafiek (modern)    
museumMuseum Vlaardingen   Museum Vlaardingen
makerBrummelen, Piet van 
omschrijvingAffiche met een foto van Elly Dijkshoorn voorstellende de wachtkamer van dokter Cornelis Moerman (1893-1988) op landgoed Hoogstad. Over de leuning van de houten stoel aan de rechterzijde is een 'zakdoek van de dokter' te zien. Deze zakdoek vormde een van de attributen die Elly Dijkshoorn gebruikte om accenten aan te brengen, contrasten te creëren of juist dingen te benadrukken in de verschillende vertrekken van huisartsenpraktijk Moerman. Onderin het logo van het Fonds Schiedam Vlaradingen die de tentoonstelling mede mogelijk gemaakt heeft. Verspreid over de poster zijn delen van de titel te lezen in diverse kleuren. 
afmetingenhoogte 42 cm 
breedte 29.6 cm 
 
startdatum2019 
einddatum2019 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.