Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Waerachtigh Verhael Van de Schrickelijcke Aerdbevinge, Nu onlanghs eenigen tyd herwaerts, ende voornaemelijck op den 17....

titelWaerachtigh Verhael Van de Schrickelijcke Aerdbevinge, Nu onlanghs eenigen tyd herwaerts, ende voornaemelijck op den 17. February des Jaers 1674 voorgevallen in en omtrent de eylanden van Amboina, mitgaders Ongehoorde Watervloeden, droevige ongelucken, en wondelijcke by-sonderheden, &c. dier opvolght, gelijck sulcx in het Dagh-Register van dien, neerstigh en omstandigh aengeteyckent staet, en uyt getrocken is, Als mede Autentyque Extracten van Brieven over het selve. Alles met het laetste Schip de Vrye-zee bericht en bekent gemaeckt. 
soortboek 
signatuurMm-1463 (VI) 
inventarisnummerA.0145(079) [nr 0414] 
museumHet Scheepvaartmuseum   Het Scheepvaartmuseum
maker[Rumphius, Georg Everhard] 
uitgever[s.n.] 
datum1675  
pagina's16 p. 
annotatieTitelpagina vermeldt 'Gedruckt naer de Copye van Batavia'. Aangenomen wordt dat Georg Everhard Rumphius de auteur is. Knuttel 11287; Landwehr 'VOC' no. 512. Betreffende een aardbeving op 17 februari 1674. Mededelingen over de ramp werden ondermeer naar Nederland getransporteerd door het schip de 'Vrije Zee'. Bij de ramp verloor de auteur zijn vrouw en dochter. 
geografische naamNederlandAzieZuid-AfrikaNederlands-IndiëIndonesiëAmbonAmboinaMolukken 
startdatum1674 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.