Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Crimineele Procedures by, mitsgaders voor en ten overstaan van den Hogen scheepskrijgsraad. In Texel gehouden tegen zomm...

titelCrimineele Procedures by, mitsgaders voor en ten overstaan van den Hogen scheepskrijgsraad. In Texel gehouden tegen zommige muitelingen van het O.I. Comp. schip Neyenburg, In den voorleden jaar 1763, uit Texel, na Batavia uitgevaren. met de authenticque stukken en documenten daar toe relatief, Item, met de Examens en Sententien van Vryspraken, der zoodanige, die daar aan onschuldig bevonden zyn. 
soortboek 
signatuurMg-0046 (I) 
inventarisnummerA.0145(160)1 
museumHet Scheepvaartmuseum   Het Scheepvaartmuseum
uitgeverby Petrus Schouten 
datum1764  
pagina's2 Dl. 
annotatieDeel 1: Crimineele Procedures. - 214 p. Deel 2: Vervolg der Crimineele Procedures. - 343 p. Uitgave van de proces-stukken tegen de muiters van het VOC-schip Nijenburg in 1763-1764. Ref.: VOC : A bibliography of publications relating to the Dutch East India Company. - Johan Landwehr. - Utrecht : HES, 1991. No. 455, p. 239-240. In dit werk bevonden zich vijf losse tekeningen: van het schip Nijenburg, van de strafwerktuigen en van de plaats van de strafwerktuigen bij Huisduinen. Deze zijn apart als tekeningen in de collectie van het Nederlands Scheepvaartmuseum opgenomen. 
startdatum1763 
einddatum1764 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.