Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Scheepswerf "Gideon", Groningen (Holland), J. Koster Hzn. : specialiteit in den bouw van motorkustvaartschepen en tanksc...

titelScheepswerf "Gideon", Groningen (Holland), J. Koster Hzn. : specialiteit in den bouw van motorkustvaartschepen en tankschepen tot 1000 ton d.w. = speiclaist in the construction of motorcoasters and motortankers up to 1000 tons d.w. = spécialité dans la construction des caboteurs à moteur et des caboteurs-citerne jusqu'aux 1000 tonneaux poids mort = Spezialität für den Bau von Motorküstenfahrtschiffen und Tankschiffen bis 1000 Tonnen d.w. 
soortboek 
signatuurMAG 32 D Broch 26 
inventarisnummer6971 
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerKoster, J.;  Gideon 1Groningen, Scheepswerf 
uitgeverGideon 
datum[ca. 1935]  
pagina's32 p. 
geografische naamGroningen[stad] 

Commentaar van bezoekers

Pieter Jan Klapwijk | 2012-11-06 | 08:21:36@Piet de Vries: Vriendelijk dank voor het toevoegen van deze informatie en het uploaden van de foto.
Piet de Vries | 2012-11-06 | 00:18:26Gebouwd door scheepswerf “Gideon”! Op 13 juni 1931 heeft HKH Prinses Juliana het nieuwe schoolschip van het Onderwijsfonds genaamd 'Prinses Juliana' gedoopt. Het schip fungeerde als schoolschip tot 1969, toen meer moderne schoolschepen in gebruik werden genomen. Nu is dit mooie oude schip, gelegen aan de kade in Aalborg, in gebruik als restaurant, via de link http://www.prinsesjuliana.dk/ kom je op de website van het restaurant en via Om Prinses Juliana in linker kolom zie je de geschiedenis van het schip met o.a. alle kapiteins die op het schip gediend hebben, in de oorlog was het logementschip van Duitse Officieren, in 1969 is het uit dienst gesteld.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.