Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Volmodel in vitrine, zwarte romp met grijze verschansing en rood onderwaterschip, witte opbouw met geel/blauwe band, bla...

titelVolmodel in vitrine, zwarte romp met grijze verschansing en rood onderwaterschip, witte opbouw met geel/blauwe band, blauwe schoorsteen met geel schakel embleem, gele mast, kraan en A-frame, groen dek, dubbelschroef en boegschroef. 
inventarisnummer1077 
collectiescheepsmodel    
museumNationaal Sleepvaart Museum Maassluis   Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis
makerRoon, De heer P. van 
scheepsnaamORCA 
datum1983  
trefwoordenvolmodel,  ORCA 
omschrijvingOp 2 december 1983 werd aan de Parkkade te Rotterdam dit bergingsvaartuig door de scheepswerf Barkmeijer Stroobos opgeleverd aan Smit Tak Internationaal Zeesleep- en Bergingsbedrijf. Het schip, met een lengte van 49,90 meter, is van een zeer geavanceerd type. Naast de 7 koppige bemanning is er ook nog extra akkomodatie voor 20 duikers of ander bergingspersoneel en kan derhalve als duikmoederschip fungeren. Voor de voortstuwing zijn 2 Brons-Mann dieselmotoren met een vermogen van elk 960 rpk geinstalleerd. Het vaartuig is verder uitgerust met de volgende dekwerktuigen, 1 bergingslier met 50 ton en 2 met 40 ton trekkracht, 4 verhaallieren, een 16 tons offshorekraan, een 75 tons A frame en een boeg en hekrol. 
afmetingenH x B x L : 30,0 x 11,0 x 51,0 cm (model) H x B x L : 36,0 x 16,0 x 61,0 cm (vitrine)   
 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.