Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


3 blikjes "Muratti's Neb-Ka cigarettes" 20 stuks, met afbeelding van Arabische figuren in een bootje aan de kade. gemaak...

titel3 blikjes "Muratti's Neb-Ka cigarettes" 20 stuks, met afbeelding van Arabische figuren in een bootje aan de kade. gemaakt in Engeland. 
inventarisnummer1953 
collectieTabakshistorie    
museumMuseum aan de A   Museum aan de A
omschrijving
Drie rechthoekige goudkleurige sigarettenblikjes, bedrukt met tekst en illustraties. Deksel scharnierend aan achterzijde. De blikjes zijn identiek. Op het deksel is in een kader een illustratie aangebracht van een roeiboot met twee roeiers, een staande man en een zittende vrouw met ud. Op de kade -bestaande uit trappen, een bordes met Arabische boog en enkele overhangende takken van een plant- staan twee vrouwen, een man en een kind. Allen gekleed in traditionele Arabische kledij. In het water zijn drie (zeil)bootjes te zien. Op de oever aan de overkant staat een moskee met minaretten, enkele bijgebouwen en cypressen. De illustratie is in licht- en donkergroen. De tekst is in outline letters en kapitalen 'Muratti's Neb-Ka cigarettes - Muratti Sons & Co.'. Rechts onder een blauwe sticker in bladvorm met de tekst in wit 'These cigarettes are guaranteed made in England'. Op de voorkant van het blikje is in een kader op een groene achtergrond het logo van Muratti gedrukt, op beide zijkanten in een kader op een groene achtergrond '20 Neb-Ka'. Onder op het blikje is het logo gedrukt in een groen/gele cirkel met zwarte letters. Aan de linkerkant is om het blikje een papieren sluitbandje geplakt in grijs/rood/blauw/paars met de tekst '20 sigaretten - Sicoma (? niet goed leesbaar) - kleinhandelsprijs 90 cent - Nederland'. Van twee blikjes zijn de sluitbandjes nog intact, van het derde blikje losgescheurd. De binnenkant van het deksel is geelgekleurd en is bedrukt met een 'koninklijk' wapen met onleesbare tekst; daaronder de tekst 'by appointment' en 'B Muratti Sons & Co. - Manchester - London'. In het blikje is een kartonnen doosje gevouwen, dichtgeplakt met een goudkleurig zegel (sticker). Daarin 20 sigaretten in twee lagen met in blauw de opdruk 'Muratti Neb-Ka' en in goud de opdruk van een medaiile (?). Op elke laag ligt een papieren kwaliteitsverklaring in blauwe tekst met een in rood gestempeld nummer. De blikjes zijn in redelijke staat. 
afmetingenbreedte 9.5 cm 
diepte 7.6 cm 
hoogte 1.8 cm 
 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.