Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Groenlandse kajak met inuit, gravure, ca. 1800

titelGroenlandse kajak met inuit, gravure, ca. 1800 
inventarisnummer16.15.1 
collectieVisserij    
museumMuseum aan de A   Museum aan de A
makerConradi, P.;  Plaats, Volkert van der;  Jong, Dirk de;  Kobell, Hendrik;  Sallieth, Mathias de;  Roos, Jan;  Roos, Gerbrand;  Vermandel, Hendrik 
datum1800  
omschrijvingGravure van een bebaarde man met een capuchon op zijn hoofd in kajak op het water peddelend. Op de achtergrond bergen. Daaronder een vastgepind vel papier met daarop de tekst "Groenlandsche kajak en riem." met daaronder een kajak en peddel afgebeeld. Afkomstig uit een boek over walvisvangst.
Aanvulling: het betreffen afbeeldingen in twee kaders binnen een groot dubbellijnig kader. Het 'vastgepinde' vel papier heeft een ruitjesachtergrond. De afbeelding is gedrukt (diepdruk) op geschept papier en is verkleurd ten opzichte van de rest van het papier. Onderin de onderste afbeelding en links daarvan zijn twee cirkels te zien; vlekjes of heeft iets doorgedrukt? Het papier is aan de rechterkant omgevouwen. Enige foxing, verkleuring aan de randen, vouw en een kleine vochtvlek rechtsonder. De afbeelding is verder in goede staat. Op de achterkant staat rechtsonder in inkt '1977 - Kimin - 4' (? niet goed leesbaar), en rechts bovenin in potlood het registratienummer. Tegen de vouwlijn is een wit plakbandje geplakt. Uit welk boek de prent eventueel afkomstig is, heb ik niet kunnen vinden. 
afmetingenhoogte 2.5 cm 
breedte 22.5 cm 
hoogte 16.8 cm 
breedte 12.6 cm 
 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.