Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Ter herdenking van het overlijden van Johan Maurits van Nassau (1928) 250 jaar.

titelTer herdenking van het overlijden van Johan Maurits van Nassau (1928) 250 jaar. 
inventarisnummer05452 
museumMariniersmuseum   Mariniersmuseum
makerHoef, C.J. van der 
omschrijvingVoorzijde: zijn wapen met zijn ridderorden (grootmeester Johanniterorde en Olifantsorde van Denemarken). Rondom de tekst: Qua Patet Orbis". Achterzijde: het monogram van de geoctroyeerde Westindische Compagnie, daar omheen de tekst: geb 1604-1670 gest Johan Maurits vorst van Nassau". 
afmetingendiameter 6 cm 
dikte 0.4 cm 
 

Commentaar van bezoekers

Pieter Jan Klapwijk, applicatiebeheerder maritiem Museum Rotterdam | 2012-09-20 | 16:05:20@Piet Boltjes: Maritiem Digitaal is een zogenoemd "full text"-zoeksysteem. Dat houdt in dat door alle velden heen wordt gezocht op de term die in het zoekveld op de beginpagina wordt ingevuld. Als u bij de zoekterm Grootmeester Nationaal de aanhalingstekens weglaat in het zoekveld en de keuzemogelijkheid "toon ook resultaten zonder afbeelding" aanklikt,, boekt u wel degelijk het gewenste resultaat en kunt u constateren dat u bij Maritiem Digitaal ook krijgt wat u zoekt. Dat dat in een database met meer dan 787.000 objecten af en toe lastig is, realiseren wij ons terdege. De deelnemende musea doen er echter alles aan om hun collecties zo goed mogelijk te ontsluiten.
Piet Boltjes | 2012-09-16 | 09:14:41Geachte heer, Grootmeester Nationaal geeft geen hits bij M.D. Grootmeester geeft een herdenkingspenning. Voor mij, als numismaat, bijzonder boeiend, maar niet wat ik zoek. In het Scheepvaart Museum Amsterdam en in het Maritiem Museum Rotterdam kunt u een foto aantreffen van het schegbeeld van het schip "Grootmeester Nationaal". Respectieve inv. nrs. S.1961(02) en FS4030 ( Coll. B. Lap) Bij Maritiem Digitaal niet te vinden. Dit is helaas slechts één van de zeer vele voorbeelden. De firma Trilobiet, die de site samenstelt, schermt met de volgende kreten: Kan (niet, werkt niet) Doet (het ondermaats) Maakte (er een rommeltje van) Is (voor verbetering vatbaar) Wellicht kunt u ze verzoeken om objecten op trefwoord opzoekbaar te maken. Met vriendelijke groet, Piet Boltjes www.zeemansleed.nl Waar u krijgt wat u zoekt!
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.