Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Het naar boord brengen van den sultan Machmoed Badaroedin naar Z.M. Schooner Johanna op de rivier de Sousang in de Oost-...

titelHet naar boord brengen van den sultan Machmoed Badaroedin naar Z.M. Schooner Johanna op de rivier de Sousang in de Oost-Indien op den 27 junij 1821, na de roemrijke overwinning der Palembangsche expeditie. 
inventarisnummer02724 
museumMariniersmuseum   Mariniersmuseum
trefwoordenlithografie 
omschrijving1/3 groen-blauw water met kabbelende golfjes. 2/3 bruinig licht. Links wat gebouwen en palmen op de rivierkust. Rechts wat meer witte gebouwen en palmen, bergen erachter. Geheel rechts een aanlegplaats waar mensen staan te kijken. Links een schip dat de naam Calieso heeft, het voert de Nederlandse vlag. Vooraan 2 sloepen met mariniers met hun geweren met bajonetten omhoog. Een rijtje van 4 schepen naar achteren gericht. De voorste heet Johanna. De schepen voeren Nederlandse vlaggen. Rechts naast de Johanna een sloepje met afdak en wat mensen. Een man in het rood gekleed met tulband en parasol boven zijn hoofd (de sultan). Rechts op de voorgrond een sloep met mariniers in blauwe jassen. 
afmetingenhoogte 35 cm 
breedte 46 cm 
 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.