Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Vaandel van de Chr. Bond Kruiers, Kuipers en Houtbewerkers, met voorstelling van een houweel, ton en spanzaag, opgerich...

titelVaandel van de Chr. Bond Kruiers, Kuipers en Houtbewerkers, met voorstelling van een houweel, ton en spanzaag, opgericht 22 juni l920. 
inventarisnummer00913 
collectiecommunicatiemiddelen    
museumMuseum Vlaardingen   Museum Vlaardingen
makerDiemen, C.M. van 
omschrijvingSmal, trapeziumvormig vaandel van donkerpaars velours, hangend aan een houten stok. De bovenzijden van het doek zijn naar achteren geslagen. het doek is zeer rijkelijk versierd met tekst, diverse afbeeldingen en allerlei sierlijk gekrulde lijnen. De tekst luidt: 'Ned. Chr. Bond van Kuipers Kruiers en Houtbewerkers Vlaardingen 22 juni 1920' en is met metaaldraad geborduurd. De aandacht wordt getrokkken door een ton, in verschillende kleuren geborduurd en met inkt van een houtstructuur voorzien. De ton wordt geflankeerd door (links) een dissel en een bodempasser (rechts). Boven de ton is een gekaakte haring geborduurd. De onderzijde van het vaandel loopt uit in twee kleinere en een grotere slip. De gehele onderzijde is met franjewerk versierd. Uit de middelste slip hangt een kwast en loopt zowel naar de linker- als naar de rechterslip een koord met daaraan een enkele kwast. Bovenin het vaandel is een rand met franjewerk aangebracht. 
afmetingenhoogte  cm 
breedte  cm 
lengte  cm 
 
startdatum1920 
einddatum1930 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.