Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Begrafenis van Dorus Rijkers.

titelBegrafenis van Dorus Rijkers. 
inventarisnummerS0501 
collectieFoto's Dorus Rijkers (begrafenis en na zijn dood)    
museumNationaal Reddingmuseum 'Dorus Rijkers'   Nationaal Reddingmuseum 'Dorus Rijkers'
makerHollandia 
datum1928  
omschrijvingDe begrafenis van Dorus Rijkers van af het inladen van de kist op de koets tot de ter aarde bestelling op het kerkhof Huisduinen te Den Helder. Vele notabelen lopen in de stoet, dhr. Nebbeling draagt de medailles van Dorus Rijkers. Op één van de foto's staat het vaandel van MVZ. Het stafmuziekkorps van de Koninklijke Marine geeft de militaire eer aan de begrafenis. Bij het graf worden toespraken gehouden door de Commandant Zeemacht, dhr. Kruijs en van dhr. H. ter Hall, voorzitter van het Dorus Rijkers Fonds. 
afmetingenhoogte 24 cm 
breedte 17 cm 
 

Commentaar van bezoekers

Kruys | 2013-10-03 | 09:48:58 Dank u voor de wijzigingen. Alleen klopt het nog niet helemaal wat betreft de rang en positie van Th.L. Kruys. Die was in 1928 nog geen vice admiraal en ook geen commandant der marine, maar wel commandant Onderzeedienst, als kapitein ter zee.
Pieter Jan Klapwijk, applicatiebeheerder Maritiem Museum Rotterdam | 2013-10-02 | 10:04:19@G.A. Kruys: Maritiem Digitaal is de gezamenlijke site van een vijftiental musea en andere instellingen met maritiem-historische collecties. Elke instelling dient zelf te reageren op het toegezonden commentaar. Sommige instellingen doen dat rechtstreeks per mail aan de inzender, anderen plaatsen daarnaast zelf een reactie op de site - zoals in dit geval. Eventuele wijzigingen en aanvullingen worden door de betreffende instelling in hun collectieregistratie verwerkt en zijn dan bij de eerstvolgende update van de collectiegegevens in Maritiem Digitaal ook voor bezoekers van de site zichtbaar. Aangezien de updates periodiek door de instellingen bij het Maritiem Museum Rotterdam worden aangeleverd om te worden ingelezen, kan er wel eens wat tijd mee gemoeid zijn voordat correcties zichtbaar zijn. Wij rekenen daarvoor op uw begrip. De door u voorgestelde correcties zullen alvast in bovenstaande beschrijving worden aangebracht.
Kruys | 2013-10-02 | 09:35:46 Het geven van commentaar is schier zinloos op maritiemdigitaal. Men doet er zelden iets mee. Jammer hoor. Toch is het verschrikkelijk fout wat er allemaal bij bovenstaande foto staat.............
G.A. kruys | 2013-01-22 | 14:34:34Hier klopt iets niet. In 1928 was vadm. Kruys nog geen commandant zeemacht. Dat werd hij in 1934. Bovendien bestond die term roen niet, men sprak van Commandant der Marine Willemsoord. Verder schrijft men nimmer over "dhr" alsmmen een admiraal bedoelt, en Kruys is graag met y en niet met ij. Hartelijk dsnk voor eventuele wijziging t.z.t. Kruys/
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.