Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Gravure Willem Janssonius (W.J. Blaeu), Vlootschouw voor Amsterdam

titelGravure Willem Janssonius (W.J. Blaeu), Vlootschouw voor Amsterdam 
inventarisnummerADM/005 
museumMarinemuseum Den Helder   Marinemuseum Den Helder
makerBlaeu, Willem Jansz. 
datum1606  
trefwoordengrafiek,  gravure 
omschrijvingGravure Vlootschouw voor Amsterdam. Zicht op Amsterdam met de Munttoren. In het IJ allerlei zeilschepen. Rechts bovenaan staat "Amstelodamum" met eronder de Amsterdamse Maagd, omgeven door Mercurius en Neptunus, exotische volkeren die geschenken en balen goederen aanbrengen, godinnen en putti met attributen (allegorie op de Amsterdamse handel). Bovenaan zijn wolken met allegorische figuren afgebeeld. Links bovenaan een Latijnse tekst van P. Scriverius. Links onderaan een tekst met een opdracht aan de stadsregering door Willem Janssonius. 
afmetingenhoogte 48 cm 
breedte 87 cm 
 

Commentaar van bezoekers

Pierre van Hal | 2021-02-21 | 10:47:41 Hoi, ik heb zo'n gravure op Marktplaats gezet. De afm is 152 x 42 cm, dus behoorlijk breed en groot. Rechts onderin staat : "Aangeboden door NV Stoomvaartmij Nederland Amsterdam" Zowel de lijst als de gravure/tekening zelf hebben slijtage en vocht inwerking. Wie kan in een dergelijk object geinteresseerd zijn ? Bij voorbaat dank voor uw welwillende assistentie.
Tom van Van den burg | 2018-01-09 | 11:59:00 ik heb zo een gravure ingelijst en te koop hangt al 10 tallen jaren in winkel ingelijst in een zelfde lijst als op de foto 
Louis Schipper | 2017-10-27 | 20:08:30Goede dag, heeft u voor mij de vertaling van de Latijnse tekst van P. Scriverius. Ik ben sinds 14 dagen in 't bezit van deze schitterende gravure en zit boordevol vragen.Zou u mij,oud marine kind en heb snert in m'n zuigfles gehad, kunnen helpen? Bij voorbaat dank. 
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.