Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Hr.Ms. kruiser Java (1925-1942) in Oost-Indische wateren en een vliegboot van het type Dornier Wal

titelHr.Ms. kruiser Java (1925-1942) in Oost-Indische wateren en een vliegboot van het type Dornier Wal 
inventarisnummerFT00835 
museumMarinemuseum Den Helder   Marinemuseum Den Helder
makerFotodienst Moro-Krembangan 
scheepsnaamJava, Hr.Ms. 
datum1926  
omschrijvingZwart/wit foto. Het schip rechts gezien vanaf het water, met op de voorgrond een (waarschijnlijk) startende vliegboot van het type Dornier Wal met registratienummer D2. Het schip heeft aan het voorschip aan beide zijden een schietschijf hangen. Zie ook FT00834. De achterschoorsteen is afgedekt met zeildoek; de achterste twee ketelruimen zijn derhalve buiten gebruik. 
afmetingenhoogte 8.9 cm 
breedte 14.4 cm 
 

Commentaar van bezoekers

Leon Homburg, conservator Marinemuseum | 2014-08-04 | 15:37:56Mw. Wedema Cranedonk is inmiddels per directe mailwisseling geïnformeerd.
M S Wedema Cranedonk | 2014-07-21 | 15:22:08 Geen commentaar maar meer een vraag, Is het reg nr D2 uniek voor dit type vliegboot. Ik heb namelijk een foto van mijn opa die aan het werk is bij een vliegboot met D2 op de rechter voor flank. Mogelijk heeft u ook nog meer informatie over mijn opa Dhr A Admiraal gestationeerd op Java in de jaren +/- 1927- 1932 op de foto's die in de bijlage zitten staat mijn opa op de onderste linker foto de tekenende man in het midden. Ik hoop dat u voor mij wat kan betekenen in de vorm van wat meer info over mij opa en anders heeft u weer een paar foto's uit die tijd. Ik hoor / lees graag uw reactie. M.V.G. M S Wedema Cranendonk 
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.