Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Kartonnen herinneringstegel ‘Holland Vrij!’, na de bevrijding in 1945 op de Rijkswerf in Den Helder uitgereikt aan fijnt...

titelKartonnen herinneringstegel ‘Holland Vrij!’, na de bevrijding in 1945 op de Rijkswerf in Den Helder uitgereikt aan fijntimmerman Jaap Boom (1899-1979) 
inventarisnummerA/025/048 
museumMarinemuseum Den Helder   Marinemuseum Den Helder
datum1945  
omschrijvingKleurendruk, geplakt op strokarton. Centraal een Hollands linieschip in volle zee tegen een opkomende zon, het geheel omgeven door oranjetakken en de wapenschilden van de elf Nederlandse provincies. Boven het Rijkswapen, onder een sjerp met de tekst "10 mei 1940. Holland Vrij! 5 mei 1945". Op de achterzijde een officiële tekst: "Bevrijdingstegel. De tegel stelt voor het Schip van Staat met op de achtergrond de Oranjezon die de Duitsche Adelaar verdrijft. Het geheel is omgeven door de wapens van onze elf provincies en het Nederlandsche wapen." Deze tegels werden (o.a.?) uitgereikt aan het personeel van de Rijkswerf in Den Helder. 
afmetingenhoogte 10.5 cm 
breedte 10.5 cm 
 

Commentaar van bezoekers

Anne Marie l'Ami | 2016-07-13 | 19:29:25 Ik heb een zelfde tegel gekocht in een kringloopwinkel. Werden deze tegels alleen uitgereikt aan personeel van de rijkswerf ?
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.