Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Stranding van het linieschip Schrikverwekker onder bevel van kapitein-ter-zee Hendrik A. Ruysch bij de Agnieten-eilanden...

titelStranding van het linieschip Schrikverwekker onder bevel van kapitein-ter-zee Hendrik A. Ruysch bij de Agnieten-eilanden, 18 mei 1806. 
inventarisnummerA/001/226 
museumMarinemuseum Den Helder   Marinemuseum Den Helder
scheepsnaamSchrikverwekker 
datum1806  
trefwoordenschildering,  olieverfschilderij 
omschrijvingOlieverf op doek. Rechts het vastgelopen en in tweeën gebroken schip, links de bemanning, gezeten op een klein eiland. In de nacht van 18 mei 1806 liep de Schrikverwekker -en route van Straat Madoera naar Batavia- door een combinatie van sterke stroming en slechte kaarten op een rif bij de Agnieten-eilanden. Het schip ging verloren, de bemanning kon, op twee man na, gered worden. 
afmetingenbreedte 62 cm 
hoogte 50 cm 
 

Commentaar van bezoekers

Hugo Landheer | 2014-12-16 | 12:03:05prachtige afbeelding die ik graag tbv een lezing zou willen gebruiken. een deel van uw bijschrift is helaas incorrect. De Schrikverwekker vertrok in 1803 naar de Oost en was sinds 1804 aldaar. Tijdens een tocht van Japara naar Batavia liep het schhip door een combinatie van sterke stroming en slechte kaarten in de nacht op de riffen.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.