Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Schilderij C.W. van der Ven, 1970. Slag in de Javazee 27 februari 1942

titelSchilderij C.W. van der Ven, 1970. Slag in de Javazee 27 februari 1942 
inventarisnummerA/001/147 
museumMarinemuseum Den Helder   Marinemuseum Den Helder
makerVen, C.W. van der 
scheepsnaamDe Ruyter, Hr.Ms. 
datum1970  
omschrijvingOlieverf op doek. Scene uit de Slag in de Javazee. V.l.n.r. de kruiser De Ruyter (vlaggenschip van eskadercommandant schout-bij-nacht Karel Doorman), de kruiser HMAS Perth (vermoedelijk), de kruiser HMS Exeter (na granaattreffer in het ketelruim), de torpedobootjagers Witte de With en Kortenaer (de laatste zinkend) en de torpedobootjager HMS Jupiter (met naamsein G85). Links op de achtergrond voeren Amerikaanse torpedobootjagers een torpedoaanval uit. 
afmetingenhoogte 150 cm 
breedte 220 cm 
 

Commentaar van bezoekers

Leon Homburg, conservator Marinemuseum | 2013-06-27 | 10:05:51Ik heb de beschrijving zojuist even aangepast. omdat die nog offline staat plaats ik hier alvast het resultaat: V.l.n.r. de kruiser De Ruyter (vlaggenschip van eskadercommandant schout-bij-nacht Karel Doorman), de kruiser HMAS Perth (vermoedelijk), de kruiser HMS Exeter (na granaattreffer in het ketelruim), de torpedobootjagers Witte de With en Kortenaer (de laatste zinkend) en de torpedobootjager HMS Jupiter (met naamsein G85). Links op de achtergrond voeren Amerikaanse torpedobootjagers een torpedoaanval uit.
J.Cats | 2013-06-26 | 12:34:49Goede middag, in de toelichting bij het schilderij van de Slag in de Javazee van C.W. van der Ven staat alleen de positie van de De Ruyter aangegeven. Hoe luiden de namen van de andere schepen die zichtbaar zijn op het schilderij? Vr.gr. Jacques Cats
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.