Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Indelingstekening van het hoofddek, het tussendek en het ruim van een houten kustmijnenveger uit de 'Dokkum'/'Wildervank...

titelIndelingstekening van het hoofddek, het tussendek en het ruim van een houten kustmijnenveger uit de 'Dokkum'/'Wildervank' klasse (32 schepen, in Nederland gebouwd, 1954-1957) . 
inventarisnummerS.2175(5581) 
collectieKoninklijke Marine    
museumHet Scheepvaartmuseum   Het Scheepvaartmuseum
makerWilton-Fijenoord;  Gusto;  Haarlemse Scheepsbouw Maatschappij;  Haan & Oerlemans;  Verschure & co.;  Groot & Van Vliet;  De Noord;  Pot;  Niestern Scheepsbouw Unie;  J. & K. Smit;  L. Smit en Zoon's Scheeps- en Werktuigbouw;  E.J. Smit & Zn.;  Arnhemsche Scheepsbouw Maatschappij;  Firma G. de Vries Lentsch;  Verschure & co. 
scheepsnaamAalsmeerAbcoudeAxelDokkumDrachtenDrunenElstGemertGietenGiethoornGoesGrijpskerkHoogezandHoogeveenLeersumLisseLochemMeppelNaaldwijkNaardenOmmenRhenenRoermondSittardStaphorstSneekSteenwijkVeereVenloWaalwijkWildervankWoerden 
trefwoordentechnische tekening,  mijnenveger,  mijnenveger 
omschrijvingIndelingstekening van het hoofddek, het tussendek en het ruim van een houten kustmijnenveger uit de 'Dokkum'/'Wildervank' klasse (totaal 32 schepen op Nederlandse werven gebouwd; 18 schepen van de 'Dokkum' klasse onder MDAP-voorwaarden en naar Brits ontwerp met MAN-motoren, de overige 14 schepen van de 'Wildervank' klasse voor Nederlandse rekening gebouwd en uitgerust met Werkspoor-motoren). Algemeen Plan met luchtbehandeling; mijnenveeginstallatie met veegkabelrol en veeglieren; oropesa tuig; boeistenen; danboeien; scheerborden; accommodatie; machinekamer; hulpmachinekamer; bergplaatsen; tanks; asdicruim etc. Uitvoerig overzicht van benamingen. 
afmetingenhoogte 830 mm 
breedte 1180 mm 
   
schaal 1 op   
 
startdatum1956-05-25 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.