Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Het Britse ss. 'Discovery' van de Royal Geographical Society in Londen [...]

titelHet Britse ss. 'Discovery' van de Royal Geographical Society in Londen [...] 
inventarisnummer1997.4094 
museumHet Scheepvaartmuseum   Het Scheepvaartmuseum
makeranoniem 
scheepsnaamDiscovery 
omschrijvingHet Britse ss. "Discovery" van de Royal Geographical Society in Londen, gebouwd bij Dundee Shipbuilders Corporation te Dundee, gezien bij aankomst in Lyttelton Harbour. [Reproductiefoto] 
afmetingenbreedte 22.5 cm 
hoogte 16.5 cm 
 
startdatum1910 

Commentaar van bezoekers

Folkert | 2012-05-31 | 22:59:53verkeerde beschrijving / verkeerde foto en betreft 2 juni 1959 Sleepboot en onderlosser op het strand Op 2 juni 1959 bericht de Kustwacht, dat nabij de vuurtoren de sleepboot Scheveningen en een onderlosser op het strand zaten. Hierop voer de mrb. Dorus Rijkers uit. Terplaatse was er reeds een sloep van de Zeevaartschool aanwezig welk toevallig op zee was voor de benodigde roeioefeningen Aan hen werd een dunne lijn overgegeven. De sloep bracht met deze lijn de verbinding tot stand tussen de onderlosser en een inmiddels gearriveerd motorsleepbootje. Dit vaartuig slaagde er in de onderlosser vlot te krijgen. De sleepboot Scheveningen, die een tros in de schroef had gekregen, kwam later met hoog water vlot. Het was er terplaatse Wind w. 2, met kalme zee.
Folkert | 2012-05-31 | 22:59:49verkeerde beschrijving / verkeerde foto en betreft 2 juni 1959 Sleepboot en onderlosser op het strand Op 2 juni 1959 bericht de Kustwacht, dat nabij de vuurtoren de sleepboot Scheveningen en een onderlosser op het strand zaten. Hierop voer de mrb. Dorus Rijkers uit. Terplaatse was er reeds een sloep van de Zeevaartschool aanwezig welk toevallig op zee was voor de benodigde roeioefeningen Aan hen werd een dunne lijn overgegeven. De sloep bracht met deze lijn de verbinding tot stand tussen de onderlosser en een inmiddels gearriveerd motorsleepbootje. Dit vaartuig slaagde er in de onderlosser vlot te krijgen. De sleepboot Scheveningen, die een tros in de schroef had gekregen, kwam later met hoog water vlot. Het was er terplaatse Wind w. 2, met kalme zee.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.