Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Messing quintant met kunstmatige gyroscopische horizon volgens patent van de Franse kapitein Fleuriais (patent 1886)

titelMessing quintant met kunstmatige gyroscopische horizon volgens patent van de Franse kapitein Fleuriais (patent 1886) 
inventarisnummerB.0195(13)1 
museumHet Scheepvaartmuseum   Het Scheepvaartmuseum
makerHurlimann, A.;  Démichel, A. 
trefwoordenquintant,  kunstmatige horizon 
omschrijvingMessing quintant met kunstmatige gyroscopische horizon volgens patent van de Franse kapitein Fleuriais (patent 1886), door A. Démirel, Parijs, circa 1890. 
afmetingenlengte 23.9 cm 
 
startdatum1890 

Commentaar van bezoekers

Jan van Puffelen | 2022-11-10 | 13:59:11Ik heb lange tijd geleden dit instrument vande toenmalige conservator Mörzer Bruyns in handen gehad. De tol werd op toeren gebracht door een kastje met een geweldige hoge overbrengingsverhouding. Conservator Mörzer Bruyns vertelde mij dat adm. Fleriais deze uitvinding had gedaan omdat er op de Noorzee de horizon vaak niet goed zichtbaar was door mist of nevel. Bovendien maate deze sextant het ook mogelijk om 's nachts een serie waarnemeningen te doen om de positie te bepalen. Toch heeft dit principe niet erg populair geworden. De Duitsers pasten dit principe toe in hun Kreiselsextant. De tol werd hierbij op toeren gebracht door samengeperste lucht of een bijgeleverd pompje. Dit maakte het dan mogelijk voor duikboten om 's nachts op te duiken en een paar sterretjes/planeten te schieten voor het bepalen van de positie. Na de oorlog werden de overgebleven Plath Kreiselbestand KS-3D voorraad enigszins gemodificeerd en als girosextant FR3 op de markt gebracht. Toch is dit nooit een commercieel succes geworden. Wellicht te duur? Te complex? In mijn vaartijd zou ik een dergelijke sextant wel degelijk zeer op prijs gesteld hebben.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.