Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Gedrukt scheepsbestek van twee stalen raderstoomponten, ten dienste van het veer over het Noordzeekanaal in de gemeente ...

titelGedrukt scheepsbestek van twee stalen raderstoomponten, ten dienste van het veer over het Noordzeekanaal in de gemeente Velzen. 
inventarisnummerTA2738 
collectiebedrijfsgebonden documentatie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijvingHet bestek heeft de vorm van een onderhandse overeenkomst; gesloten onder voorbehoud van nadere goedkeuring van den Minister van Waterstaat, Handel en Nijverheid tussen W.K. Du Croix Ingenieur van den Waterstaat te Amsterdam handelde namens de Staat der Nederlanden ter eenre zijde en ter andere zijde wegens het maken en leveren van twee stalen raderstoomponten ten dienste van het veer over het Noordzeekanaal in de Gemeente Velsen. De contractant ter andere zijde verbindt zich tot het maken en ter aan te wijzen plaatse op het Noordzeekanaal in de gemeente Velsen, leveren van twee stalen raderstoomponten met toebehoren, bestemd voor den veerdienst over het Noordzeekanaal in deze gemeente, daaronder begrepen het overbrengen van het rollend materieel van den stoomtram Haarlem-Alkmaar. De afmetingen meoren voor elk der beide ponten zijn: lengte over alles 37.00 meter; breedte op het grootspant 9.00 meter; totale breedte over de radarkasten 15.00 meter; holte gemeten tussen onderkant dekbalk in de zijden en bovenkant kiel 4.00 meter. Dit gedrukte bestek is in tweevoud aanwezig. 
startdatum1900 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.