Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Koker met technische tekeningen van schepen, die gebouwd werden op scheepswerf Gebroeders P. & A. Ruijtenberg te Waspik ...

titelKoker met technische tekeningen van schepen, die gebouwd werden op scheepswerf Gebroeders P. & A. Ruijtenberg te Waspik in de jaren 1914 tot en met 1917. 
inventarisnummerTS4240 
collectietechnische tekeningen    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerRuijtenberg, Gebroeders P. & A. 
omschrijvingLijnenplan en grootspant in potlood van de stalen klipper ‘Zeeland’ van A. Goedhart te Sliedrecht; scheepsafmetingen: lengte 38,64 m, breedte 6,63 m, holte 2,10 m, 320 ton, bouwjaar 1914. Tekst op tekening: ‘Progrès’ P. de Leeuw-van Weenen. Lijnen plan en algemeen plan van een stalen sleepschip van het type Kempenaar van H. Schram te Rotterdam; scheepsafmetingen: lengte 50,00 m, breedte 6,60 m, 2,15 m, bouwjaar 1915. Lijnenplan in potlood en algemeen plan met lijnenplan in één tekening in zwarte en rode inkt met relatief veel details. Dit is een bijzonder gedetailleerde tekening van deze werf. Algemeen plan in potlood van de zes identieke stalen sleepschepen ‘Venaissin’, ‘Beauce’, ‘Sologne’, ‘Belfort’, ‘Oran’, ‘Constantine’ van de heren Basilo, Havé en Co. te Rouen; scheepsafmetingen: lengte 45,00 m, breedte 7,80 m, holte 3,00 m, 800 ton, bouwjaren 1916 en 1917. Tevens is een beplatingstekening in potlood aanwezig. 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.