Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Varend scheepsmodel van de motorsleepboot 'Independent' I van rederij Verenigde Onafhankelijke Sleepdienst N.V.

titelVarend scheepsmodel van de motorsleepboot 'Independent' I van rederij Verenigde Onafhankelijke Sleepdienst N.V. 
inventarisnummerM10182 
collectiemodellen en maquettes    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerRoth, H. 
scheepsnaamIndependent I 
omschrijvingEen op spanten gebouwd en varend volmodel van de motorsleepboot 'Independent' I van rederij Verenigde Onafhankelijke Sleepdienst N.V. gebouwd door de heer H. Roth. H. Roth was enige tijd machinist op deze sleepboot. Op basis van bouwtekeningen van de werf Jonker en Stans is dit model gemaakt, aangevuld met kennis, die de bouwer heeft opgedaan als bemanningslid op dit schip. De romp van het volmodel is van hout de opbouw van koperen plaat. Bij het model is een radiografische afstandsbediening van het merk Robbe. Schaal 1:30. 
afmetingenlengte 89 cm 
breedte 22 cm 
hoogte 49 cm 
lengte 15 cm 
breedte 20 cm 
dikte 8 cm 
 
startdatum1984 
einddatum1985 

Commentaar van bezoekers

P. den Ottolander | 2019-11-17 | 17:24:44 Ik heb ook op de Independent 1 gevaren, samen met een machinist Jan Blauw. Handen als kolenschoppen :-) Maar die heeft een model van de 1 gebouwd in koper , PRACHTIG ! Ik heb nooit meer iets van kunnen vinden. Jan Blauw zal inmiddels niet meer onder ons zijn. Ik ben zelf al oud.
Kees Confurius | 2017-02-25 | 22:14:58 Goedendag ,prachtig model !! Ik heb zelf op de Independent I gevaren als kapitein van 1988 t/m 1991,ga in oktober met pensioen (vaar nog steeds als kapitein bij nu KotugSmitTowage op de Smit Schelde) en wil de Independent I heel graag als model gaan bouwen (heb de Nieuw Amsterdam en Willem Ruys al gebouwd schaal 1:100 ) Kunt u mij aan de bouwtekeningen helpen van de Independent I ? Het hoeft niet voor niks ,hoor ,HG Kees Confurius
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.