Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Kist voor Statenbijbel

titelKist voor Statenbijbel 
inventarisnummerM8172 
collectiememorabilia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijvingEikenhouten kist met koperbeslag voor Statenbijbel. Op de voorzijde een slot (inclusief sleutel); op de zijkanten twee koperen handvatten. Bij de kist hoort de Statenbijbel met inventarisnummer Arch 5 D: Bibel: dat is de gansche H. Schrift, vervattende alle Kanonyke Boeken des Ouden en Nieuwen testaments (...) in den jare 1618 en 1619, uitgegeven te Gorinchem bij Nicolaas Goetzee, 1748.
Bijbels behoorden vroeger tot de erfstukken van de familie. Van generatie op generatie werden zij doorgegeven. Vaak werd in de bijbel de stamboom van de familie bijgehouden. Dit is zo’n familiebijbel, opgeborgen in een mooie houten kist. De bijbel is afkomstig van de familie Vos die in de 18de en 19de eeuw scheepsbouwers en marineofficieren voortbracht. 
afmetingenlengte 60 cm 
breedte 39.3 cm 
hoogte 15.3 cm 
 
startdatum1748 
einddatum1748 

Commentaar van bezoekers

Sjoerd de Roos | 2010-04-20 | 18:19:05Het meervoud van handvat is handvatten, niet handvaten. Iedere fietsenmaker kan u dat vertellen. Maar verder een interessant object. Waren ze er ook in kleinere uitvoeringen (32x22x9 cm)? Met vriendelijke groeten, Sjoerd de Roos
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.