Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Model van een poolanker.

titelModel van een poolanker. 
inventarisnummerM2964 
collectiemodellen en maquettes    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijvingDe naam poolanker is een acroniem, afgeleid van de constructeurs POmmee-Olthof, Langeveld. Dit model is afkomstig van de HCG (Hollandse Construktie Groep), de vroegere Koninklijke Nedederlandse Grofsmederij. Het is een stokloos anker van zeer eenvoudige konstruktie en wijdverbreide toepassing. De vloeien zijn gesneden uit vlakke plaan er de schacht is uit een stuk gesmeed. Het geheel is samengesteld en gelast. De vloeien zijn gesneden uit vlakke platen en de schacht is uit een stuk gesmeed. Het geheel is samengesteld en gelast. Er bestaat een grote variatie in afmetingen. Deze afmetingen hangen af van de toepassing op groet of kleine vaartuigen 
afmetingenbreedte 8 cm 
hoogte 14 cm 
diepte  cm 
 

Commentaar van bezoekers

Pieter Jan Klapwijk, applicatiebeheerder Maritiem Museum Rotterdam | 2012-11-16 | 08:44:11@Willem Veenman: Dank voor uw toelichting, die we in de beschrijving zullen verwerken. Ik geef uw aanbod door aan de conservator die voor deze deelcollectie verantwoordelijk is.
willem veenman | 2012-11-15 | 20:47:22poolanker,POmmee-Olthof,Langeveld,zijn de constructeurs van dit geweldige anker.Vandaar ,de naam PO-O-L anker.Zelf hebik wellicht als eerste een model van 6 kg verkocht op de HISWA.Gaarne bereid om nog veel meer over ankers trvertellen,verblijf ik,Hoogachtend Willem Veenman.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.