Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Volmodel van een zalmschouw

titelVolmodel van een zalmschouw 
inventarisnummerM1462 
collectiemodellen en maquettes    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerKalkman, A. 
scheepsnaamzalmschouwvisaak 
omschrijvingModel van een zalmschouw. schaal waarschijnlijk 1:10. Dit scheepstype wordt ook wel visaak genoemd. G. Kalkman zond op de Visserijtentoonstelling in Den Haag in 1867 dit door zijn broer A. Kalkman te Kralingse Veer gebouwd model van een zalmschouw. Hij kreeg hiervoor geen prijs. Het verslag van de tentoonstellling vermeldt daarover in een beoordeling van een model dat door een andere inzender was ingebracht: "... het heeft door de bewerking evenwel niet die waarde, dat wij het ene bekrooning mogen toewijzen; ook dit laatste moeten wij toepassen op de onder no. 19 door den Heer G. Kalkman te Maassluis ingezondene opgetuigde zalm-drijfschouw (voor andere inzendingen bekroond)." . Wel kreeg hij een zilveren medaille voor zijn inzending van netten, en zeehonden- en bruinvistraan. Deze medaille is in de collectie aanwezig (M3173) 
afmetingenlengte 65.4 cm 
breedte 27 cm 
hoogte 52.5 cm 
schaal 0  
 
startdatum1865-01-01 
einddatum1865-12-31 

Commentaar van bezoekers

Evert van Reijswoud | 2011-08-11 | 23:14:21Geachte Lezer, voor het boek "Drijverschuiten, Gebouwd op de werf van Van Der Hoff in de periode van Willem de Keizer" zouden wij graag gebruik maken van de Illustratie iventaris nummer M1420. de afbeelding wordt gebruikt op formaat 4x3cm Dit boek wordt met een zeer klein budget gemaakt zonder winst oogmerk. De herkomst van de foto zal worden vermeld. Bijvoorbaat dank voor uw medewerking. met vriendelijke groet Evert van Reijswoud.
Evert van Reijswoud | 2011-08-11 | 23:14:10Geachte Lezer, voor het boek "Drijverschuiten, Gebouwd op de werf van Van Der Hoff in de periode van Willem de Keizer" zouden wij graag gebruik maken van de Illustratie iventaris nummer M1420. de afbeelding wordt gebruikt op formaat 4x3cm Dit boek wordt met een zeer klein budget gemaakt zonder winst oogmerk. De herkomst van de foto zal worden vermeld. Bijvoorbaat dank voor uw medewerking. met vriendelijke groet Evert van Reijswoud.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.