Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Aldus vertoond de kust van Nova Guinea tusschen Cabo Santo Maria ende Anthoony Caens Eylandt als gy daar by langhs Zeyl...

titelAldus vertoond de kust van Nova Guinea tusschen Cabo Santo Maria ende Anthoony Caens Eylandt als gy daar by langhs Zeylt. / Aldus vertoond Anthony Caens Eylant als het Noorden van u is. / Aldus vertoont Gerrit de Nys Eylandt als het Noorden van u is 2 Mylen. / Aldus vertoonen zich Visschers Eylanden als zy Oostvan u zijn 4 Mylen. / Aldus vertoond zich de kust van Nova Guinea als ghy'er by langhs Zeylt van Gerrit de Nys Eylandt nae de visschers Eylanden. / Aldus vertoont zich de kust van Nova Guinea als ghy daar langhs Zeylt van de Visschers Eylanden om de West. 
inventarisnummerB11395d-P22 
collectiecartografie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijvingKustprofiel ten behoeve van landverkenning van New Ireland. Abel Tasman dacht dat deze eilanden voor de kust van Nieuw Guinea lagen. In werkelijkheid liggen ze echter in de buurt van het eiland dat nu New Ireland heet. Anthoony Caens eiland heet tegenwoordig Anthony Kaan Island. In de linker bovenhoeken staan de kaartnummers.
Kustprofiel opgenomen in de uitgave Verhandeling der Zee-horenkens en Zee-gewassen In en omtrent Amboina En de naby gelegene Eylanden, Mitsgaders een naaukeurige Beschryving van Banda en de Eylanden onder die Landvoogdy begrepen. Als ook der Eylanden Timor en Solor, Celebes ofte Macassar, Borneo en Bali. Mitsgaders van de Koningryken Tonkin, Cambodia, en Siam. Benevens een Verhaal der Zaaken in de voornoemde Eylanden en Koningryken tot nu toe voorgevallen. Met zeer nette Prentverbeeldingen en Landkaarten verrykt. Derde Deels Tweede Stuk. - 1726. 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.