Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Aldus vertoonen zich de Eylanden Marken, als gy die West van u hebt 2 Mylen, door le Maire alsoo genaemt om de gelykhyt....

titelAldus vertoonen zich de Eylanden Marken, als gy die West van u hebt 2 Mylen, door le Maire alsoo genaemt om de gelykhyt. / De Groene Eylanden, door le Maire alsoo genaemt, om dat ze Groen en Schoon waeren, zy vertoonen zich aldus, als gy het Oostelyk Zuyden en het Westelyk Zuyt West van u hebt 2 Mylen. / Aldus vertoont zich St. Jans Eyland, als gy het Noorden 2 Mylen van u hebt. / Aldus vertoont zich de Cust van Nova Guinea, als gy'er by langhs seylt. Dit Land is genaemt Cabo de Santa Maria. 
inventarisnummerB11395d-P21 
collectiecartografie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijvingKustprofiel ten behoeve van landverkenning van de eilanden Marken [Takuu], de Groene eilanden [Green Islands], St. Jans eiland en Santa Maria. Deze eilanden liggen in de buurt van New Ireland. In de linker bovenhoeken staan de kaartnummers.
Kustprofiel opgenomen in de uitgave Verhandeling der Zee-horenkens en Zee-gewassen In en omtrent Amboina En de naby gelegene Eylanden, Mitsgaders een naaukeurige Beschryving van Banda en de Eylanden onder die Landvoogdy begrepen. Als ook der Eylanden Timor en Solor, Celebes ofte Macassar, Borneo en Bali. Mitsgaders van de Koningryken Tonkin, Cambodia, en Siam. Benevens een Verhaal der Zaaken in de voornoemde Eylanden en Koningryken tot nu toe voorgevallen. Met zeer nette Prentverbeeldingen en Landkaarten verrykt. Derde Deels Tweede Stuk. - 1726. 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.