Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Oorkonde / Zij die dit lezen, gegroet ! / Ter herinnering aan Nederlandse koopvaardij-officieren, oud leerlingen van de ...

titelOorkonde / Zij die dit lezen, gegroet ! / Ter herinnering aan Nederlandse koopvaardij-officieren, oud leerlingen van de Gemeentelijke Zeevaartschool te Rotterdam, die deelnamen aan de Geallieerde oorlogvoering op de Nederlandse Koopvaardij-vloot, bij de Marine en in tal van andere functies in de jaren van 1939-1945, die het hunne bijdroegen tot de eindoverwinning, welke Nederland zijn vrijheid hergaf, daarbij het hoogste offer brachten door hun leven te geven, is op zaterdag 12 juli 1947 deze bronzen plaquette door het Comité van oud-leerlingen en leerlingen der Gemeentelijke Zeevaartschool te Rotterdam, aan het Gemeentebestuur van Rotterdam aangeboden en door dit hoge college bij monde van de hoogedelachtbare heer burgemeester P.J. Oud, in tegenwoordigheid van de weledelgestrenge heer Luitenant ter zee 1e Kl. F. Steinmetz, vertegenwoordigende Z.K.H. Prins Bernhard der Nederlanden, vele autoriteiten en andere genodigden, voor de gemeente aanvaard. 
inventarisnummerP4159 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijvingOorkonde met de bovenbeschreven aanbiedingstekst, een lijst van personen die zitting hebben in het Ere-comité, een lijst van het Uitvoerend Comité en het wapen van de stad Rotterdam, het geheel omlijst door een rode en een blauwe lijn. 
afmetingenhoogte 49.3 cm 
breedte 32 cm 
 
startdatum1947-07-12 
einddatum1947-07-12 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.