Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


De Bockemhang, of daar men Haringh rookt.

titelDe Bockemhang, of daar men Haringh rookt. 
inventarisnummerP322HV-16 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerLaan, Adolf van der;  Meulen, Sieuwert van der;  Schenk, Petrus (II) 
omschrijvingEen houten bockemhang, of haringrokerij. Uit het gebouw ontsnapt een grote rookwolk. Op de voorgrond zien we drie mannen, waarvan één een mand op zijn rug draagt. Op de achtergrond zijn een paard en wagen afgebeeld, en daarachter een aantal zeilschepen. Deze ets is één van een serie van 33, waarvan zestien over het thema haringvisserij, en zestien over de walvisvaart. De gehele serie heeft de titel ‘Groote Vissery’, en is ook beschikbaar in het boek van dezelfde naam. 
afmetingenhoogte  cm 
breedte  cm 
 
startdatum1700-01-01 
einddatum1775-12-31 

Commentaar van bezoekers

Pieter Jan Klapwijk, applicatiebeheerder Maritiem Museum Rotterdam | 2013-09-26 | 14:53:44@Helene Hasselbach: U bent waarschijnlijk via Google bij deze afbeelding terecht gekomen. Na 14 augustus jongstleden (toen Google de site voor de laatste keer heeft doorzocht) zijn de collectiegegevens van het Maritiem Museum in Maritiem Digitaal ge-update. De links van Google werken daardoor momenteel niet foutloos. U kunt het beste rechtstreeks zoeken in onze site www.maritiemdigitaal.nl. Daar vindt u alle afbeeldingen van de 'Bromo' in de collecties van de deelnemende musea.  
H.A. Hasselbach | 2013-09-25 | 16:51:55Mevrouw/Mijnheer, Zocht afbeelding Z.M. schroefstoomschip "Bromo", maar krijg steeds afbeelding "DeBockemhang, of daar men Haringh rookt". Op zich interessant, maar niet mijn bedoeling. Is de "Bromo" zichtbaar te maken? Mijn opa, J.C. Gaijkema, heeft erop gevaren! Bij voorbaat mijn dank, Helene A. Hasselbach 
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.