Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Een echtheidsverklaring betrekking hebbende op de objecten de ‘Atlas der Vaderlandsche Geschiedenis’, verzameld door jon...

titelEen echtheidsverklaring betrekking hebbende op de objecten de ‘Atlas der Vaderlandsche Geschiedenis’, verzameld door jonkheer G.J. Beeldsnijder van Voshol en Vrije-Ness. 
inventarisnummerP2674-77 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerKoopman, J.C. 
omschrijvingEen verklaring waarin wordt aangegeven dat de maker van het album jonkheer Beeldsnijder van Voshol en Vrije Ness dit album vriendschappelijk ter inzage heeft gegeven. Hierin wordt daarnaast het volgende aangegeven: “Een Verzameling van Origneele Handtekeningen en Authentieke Stukken enz. enz. alles betrekking hebbende op de zo roemrijke Heldendood van de Onsterfelijke van Speijk mij vriendschappelijk ter inzage aangeboden door Jonkheer G. J. Beeldsnijder van Voshol en Vrije Nesse, lid van de Ridderschap in Provinciale Staten te Utrecht. Uit belangstelling in deze zoo belangrijke Verzameling, acht ik het doelmatig bij deze te verklaren” Deze verklaring is ondertekend door “De schout bij Nacht, buitengewoon Adjudant des Konings Kommandeur der Militaire Willems Orde, Kommandeur der Nederlandsche Leeuw, Ridder met de Ster de Koninklijke Groot Hertogelijke Luxemburgsche Orde van de Eikenkroon, versierd met de vijfhock medaille Citadel van Antwerpen, Kruis tiendaagse Veldtocht 1830-1831ben Ereteken van 30 jarige dienst als officier. Koopman.” J.C. Koopman (1790-april 1855) was de toenmalige kapitein luitenant en commandant van de zeemacht te Antwerpen. Hij bevond zich op het moment van de ontploffing op een sloep in de Schelde en heeft hier dan ook uitgebreid verslag van gedaan. Ook in deze verklaring licht hij de situatie van 5 februari 1831 toe en verklaart hij de echtheid van de objecten die opgenomen zijn in dit album. Linksonder zijn daarnaast twee rode zegels te zien. Dit object omvat een blad uit de ‘Atlas der Vaderlandsche Geschiedenis’, verzameld door jonkheer G.J. Beeldsnijder van Voshol en Vrije-Ness. Deze is gevouwen in het album opgenomen. 
afmetingenlengte 39.8 cm 
breedte 44.3 cm 
 
startdatum1847-12-15 
einddatum1847-12-15 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.