Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Het Springen van Z.M. Kanonneerboot Nr. II, gecommandeerd door J.C. van Speijk, voor Antwerpen , op den 5den Februarij 1...

titelHet Springen van Z.M. Kanonneerboot Nr. II, gecommandeerd door J.C. van Speijk, voor Antwerpen , op den 5den Februarij 1831. 
inventarisnummerP2674-62 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerMagné, Francois;  Helmers, Jan Frederik 
omschrijvingHet ontploffen van ‘Kanonneerboot No. 2’ van J.C.J. van Speijk op 5 februari 1831. Links op de voorgrond is publiek op de kade te zien en op de achtergrond van de ontploffing is de Schelde voor Antwerpen te zien. Rechtsonder ook een korte tekst: “Hij grijpt de lont, ’t volk roept geestdrift uit: Ja sterven wij met roem, steek, steek brand in ’t Kruit!” Deze is opgedragen aan de “Hollandsche natie”.
Blad, deel uitmakend van de "Atlas der Vaderlandsche Geschiedenis bevattende eene volledige verzameling van Originele Handteekeningen en Handschriften, authentieke Stukken, geschiedkundige Prenten, Kaarten, Portretten, gekleurde Wapens, afbeeldingen van Zegels en Gedenkpenningen, tijdrekenkundige en genealogische Tafelen, ter opheldering van de Geschiedenis der Nederlanden", verzameld door jonkheer G.J. Beeldsnijder van Voshol en Vrije-Ness. 
afmetingenlengte 46 cm 
breedte 59.2 cm 
 
startdatum1831 
einddatum1831 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.