Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Een extra Welbezeild / BOOTSCHIP, / genoemt / Heyderina en Anna Jacoba, / te koop te Rotterdam, / op Dingsdag den 18de v...

titelEen extra Welbezeild / BOOTSCHIP, / genoemt / Heyderina en Anna Jacoba, / te koop te Rotterdam, / op Dingsdag den 18de van Februari 1777. 's namiddags ten 3 uuren, / in 't Logement genaamt het Zwynshoofd. 
inventarisnummerP2642 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerHofhout, Wed. Joh. 
omschrijvingPamflet met aankondiging van de openbare veiling van het bootschip 'Heyderina en Anna Jacoba', lang over steven 94 voet, wijd binnen zijn huid 23 voet, hol in t'ruim 123/4 voet (alle Amsterdamse voeten), "met deszelfs rondhout / opstaande en oplopende wand / zo als het zelve laatst uit zee gekomen is / en gevoert door schipper Claas uit den Hoek, volgens den onderstaande inventaris [...]". Het bootschip wordt verkocht door Jacob Beyerman de Jonge en Jacob Christiaan Beyerman, scheepsmakelaars. Het ligt "in de Leuvehaven [te Rotterdam], omtrent de huizinge van de Heer Hendrik de Bok". Boven de tekst een afbeelding van een schip. Waarschijnlijk is dit een algemeen gebruikt beeld en stelt het niet perse het genoemde bootschip voor. 
afmetingenhoogte 75.5 cm 
breedte 44 cm 
 
startdatum1777 
einddatum1777-02-18 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.