Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Nieuwe Tafel voor alle Lief hebbers en Zeevaarende Persoonen Vertoonende een Oorloghs - Schip / Met al 't Touwerk als me...

titelNieuwe Tafel voor alle Lief hebbers en Zeevaarende Persoonen Vertoonende een Oorloghs - Schip / Met al 't Touwerk als meede een door gesneede Schip van voore, van Achteren, en Booten, Sloepen, en Cameele etc. en verdere gereetschap daar toebehoorende. 
inventarisnummerP2345 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerKribber, Cornelis 
omschrijvingAfbeelding met in het midden een oorlogsschip in stuurboord zijaanzicht weergeven. De onderdelen van het schip zijn voorzien van letters en cijfers, die respectievelijk met een legenda corresponderen, links en rechts van het schip en aan de onderkant van de totale afbeelding links. Links van het zijaanzicht een afbeelding van het Galjoen [stuurboordzijde] en rechts een gezicht op de voorzijde van het schip [bakboorddeel]. Onder het midden een doorsnede van het oorlogsschip. Onderaan de 'verklaaring der Nommers Aangewezen in het Volmaakte - Schip'. Om de afbeeldingen van de schepen heen staan afbeeldingen van scheepsmodellen, het hakkebord van een Admiraalsschip, een sloep, boot, proportie passer, (scheeps)kameel, pijlkompas, zeekompas, equinoctiaal kompas, een nachtwijzer en een kompasroos. 
startdatum1726 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.