Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


De bark 'Buitenzorg' onder gezagvoerder J. Hensing lenzende tijdens zwaar weer op 15 juli 1849, in positie 38'9" Z.B. - ...

titelDe bark 'Buitenzorg' onder gezagvoerder J. Hensing lenzende tijdens zwaar weer op 15 juli 1849, in positie 38'9" Z.B. - 47'59" O.L. 
inventarisnummerP2144a 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerSpin, Jacob 
scheepsnaamBuitenzorg[scheepsnaam] 
trefwoordenaquarel 
omschrijvingHet schip 'Buitenzorg' afgebeeld aan bakboord, in driekwart aanzicht van voren met gezicht op dek. Binnenkluiver, fok en grootmarszeil staan bij, alle overige zeilen zijn ingenomen. Het schip is net door een zware breker over het achterschip belopen en de bemanning tracht het dek te klaren. Van de grote mast waait het restant van de naamwimpel.
De bark 'Buitenzorg' werd in 1847 gebouwd voor de rederij P. Varkevisser & Zonen te Rotterdam. Het schip mat 206 last of 389 ton. Vanaf 1859 was J. Holtzapfel te Amsterdam eigenaar. In 1862 ging de 'Buitenzorg' in eigendom over naar C.P. Kuyper te Texel. Deze liet het schip herdopen in 'Vier Gezusters'. In hetzelfde jaar nog strandde de 'Vier Gezusters' op Longsand en ging verloren. 
afmetingenlengte 61.5 cm 
breedte 46 cm 
 
startdatum1851 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.