Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Het zeilplan van de achterste mast van het schip 'Alberdina'

titelHet zeilplan van de achterste mast van het schip 'Alberdina' 
inventarisnummerP2076 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makeranoniem 
scheepsnaamAlberdina[scheepsnaam] 
omschrijvingHet zeilplan van de achterste mast, van achter ingezien, van het schip ALBERDINA. Dit schip kon (nog) niet gëidentificeerd worden. Het schip is afgebeeld rechts van achter en heeft een platte spiegel. Naast de gewone zeilen zijn aan weerszijden lijzeilspieren en -zeilen getekend. Maten worden in voeten en voeten gilling aangegeven. Van de mast waait de naamwimpel van de ALBERDINA. Aan de onderzijde is een brede witte rand, waarin de naam van het schip in Gothische letters is aangebracht. Links van de 'Alberdina', rechts van opzij aan bakboord gezien, vaart een Engels stoomschip met drie masten en clippersteven. Rechts vaart een loodsvaartuig, eveneens van achter ingezien met in het grootzeil het loodsstation BROUWERSHAVEN 10. 
afmetingenhoogte 40.6 cm 
breedte 50.8 cm 
 
startdatum1840 
einddatum1870 

Commentaar van bezoekers

Pieter Jan Klapwijk, applicatiebeheerder Maritiem Museum Rotterdam | 2012-09-17 | 12:16:59@Piet Boltjes: de aquarel is niet gedateerd. Aangezien het afgebeelde schip niet kon worden gerelateerd aan een bestaand schip, is de datering geschat tussen 1840 en 1870. Zodra er nadere gegevens worden gevonden die een exactere datering mogelijk maken, worden die in de beschrijving verwerkt.
Piet Boltjes | 2012-09-15 | 15:46:59Geachte heer, Is deze aquarel gedateerd, of is de datum gegist. Met vriendelijke groet, Piet Boltjesehtfef
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.