Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Koopvaardijschip

titelKoopvaardijschip 
inventarisnummerP1228 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerPronk, K. 
omschrijvingEen van de wind zeilend driemast-koopvaardijschip. Het schip heeft het grootzeil opgegeid en de bovenbramzeilen gestreken , blinde en kruisblinde zijn vastgemaakt. Op het tweede plan rechts is hetzelfde schip nogmaals afgebeeld, nu zeilende met halve wind. Links is een naderende gewapende kotter zichtbaar. Het schip heeft een vrouwfiguur in blauw als schegbeeld en voert als geus een blauwe vlag waarin dertien witte sterren en een gestreepte (?) vlag aan de giek. 
startdatum1763 
einddatum1763-12-31 

Commentaar van bezoekers

Pieter Jan Klapwijk, applicatiebeheerder Maritiem Museum Rotterdam | 2012-11-23 | 08:52:25@Alexandr: U hebt gelijk; de afbeelding hoort niet bij de beschrijving. Dit komt helaas wel vaker voor; wij zijn bezig de beschrijvingen op dit punt na te lopen en waar nodig de juiste afbeeldingen bij te voegen. Als u meer van dergelijke fouten tegenkomt, horen wij dat graag van u.
Aleksandr | 2012-11-23 | 07:17:32In de figuur een schip met twee masten, met een Russische trading vlag. Uw handtekening op de website betrekking heeft op een schip met drie masten en de Amerikaanse vlag. Datum en auteur beeld te zijn onjuist?
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.