Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Diverse maritieme onderwerpen en diverse reproductie's

titelDiverse maritieme onderwerpen en diverse reproductie's 
inventarisnummerFS11576 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerVugt, Martin van 
omschrijving30 kleurennegatieven in het grootbeeldformaat 10.0x12.5 cm. voorstellend diverse maritieme onderwerpen en diverse reproductie's: 15 juli 1989 - Een luchtopname van een overslagbedrijf in de Rotterdamse haven 02 negatieven voorstellend een luchtopname van de Margriet- en Beatrixhaven en omgeving. 01 negatief voorstellend een luchtopname van een gestrande visserij kotter. 11 negatieven voorstellend diverse beelden van onder meer een aantal modelschepen en logboeken behorende aan rederij en scheepvaartbedrijf van Nievelt Goudriaan & Co's Stoomvaart Maatschappij Rotterdam. 01 negatief voorstellend een luchtopname van Scheveningen, gezien vanaf het land naar de kuststrook met strand, Kurhaus en wandelpier. 02 negatieven voorstellend luchtopname's van de Oosterscheldedam in Zeeland. 01 negatief voorstellend een luchtopname van de monding van de Nieuwe Waterweg te Hoekvan Holland en de Maasvlakte met een olieterminal. Links de toegang naar de havens in de Europoort, rechts de route naar Rotterdam middels de Nieuwe Waterweg. 02 identieke reproductie's van een ontwerp voor het Port Pop Rotterdam 1990 Carthago. Ontwerp Jan Hoogstad en Wim de Bruijn/ Bureau Bouwkunde. 09 diverse reproductie's voorstellend onder meer diverse posters met betrekking op Nedlloyd Lines, een poster van de Java-China-Japan-Lijn met het passagiersschip ss 'Tjitaroem', een reproductie van een aquarel van de kunstenaar Fred Boom (12/87) voorstellend het in konvooi varende Victoryschip ms 'Aagtekerk' van de rederij VNS. Gebouwd in 1942 en sinds 1947 in dienst van de Verenigde Nederlandse Scheepvaartmaatschappij (VNS) te 's Gravenhage. 

Commentaar van bezoekers

Pieter Jan Klapwijk, applicatiebeheerder Maritiem Museum Rotterdam | 2014-10-13 | 17:01:33@Mieke Kiebert-Melief: Een schip van die naam komt niet voor in de vlootlijsten van de KJCPL. Het vóórkomen van de scheepsnaam 'Tjimarum' bij beschrijvingen van foto's van de 'Tjitarum' in Maritiem Dgitaal berustte op een typefout, die inmiddels is hersteld. Voor zover bekend zijn er geen affiches gemaakt met het laatstgenoemde schip als onderwerp. 
Mieke Kiebert-Melief | 2014-10-13 | 16:00:20 Ik ben zeer geïnteresseerd in een poster van het schip de "Tjimaroen" van de Java China Japanlijn. Ik zoek een goede digitale opname die ik voor een boek kan gebruiken. Of een affiche die ik zelf kan digitaliseren. Kunt u mij helpen?
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.