Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


De aankomst van Willem III te Torbay.

titelDe aankomst van Willem III te Torbay. 
inventarisnummerCDJ379 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijvingAfbeelding van de aankomst van Willem III te Torbay. In het midden Willem III, staande ten voeten uit, geharnast met hoed met veren, zwaard aan de linkerzijde en commandostaf in de rechterhand. Om hem heen een vijftal Engelse edelen met ontblood hoofd. Rechts daarvan enkele figuren die uit het scheepje stappen, waarvan de steven nog net zichtbaar is, terwijl twee mannen op de voorgrond met een kabel het schip tegen de wal trekken. Geheel refchts op de voorgrond, op de rug gezien, een trompetter en twee blazuinblazende engelen kopjes. Daarboven, geheel rechts, een man in toga, bisschop Burnett, die de Holy Bible vasthoudt. Naast hem een vaandel met het wapen van de prins en : je maintendray en daarboven for the protestant religion and the liberty of England. Op de voorgrond twee paarden, ten dele zichtbaar, met nog enkele figuren. Op de achtergrond rechts masten zichtbaar. Midden landingsvaartuigen met troepen en paarden etc. Links op de heuvels troepen en daarachter toeschouwers.
1 regelig onderschrift: the landing of ......... on November 5th 1688
signatuur: Painted by James Northcote Esq. R.A. / Published November 4, 1801 by John Ham's London. / Engraved by James Parker.
Van Stolk, 2739
Daaronder, geplakt op de rand een afzondelijke schets, afmetingen 1.13.2, br. 31.9, van de 8 voornaamste figuren op de afbeelding, met 2-reg. onderschrift: Index to the portraits ....... Torbay, Nov. 5th 1688 
afmetingenbreedte 61.5 cm 
lengte 43.2 cm 
lengte 49.5 cm 
breedte 64 cm 
 
startdatum1801 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.