Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Over Groot Zee-geveght; tussen Holl. Heer. S. Adm. Tromp onder Eng. Adm. Monk den 10 August 1653

titelOver Groot Zee-geveght; tussen Holl. Heer. S. Adm. Tromp onder Eng. Adm. Monk den 10 August 1653 
inventarisnummerCDJ310B 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerHondius, Jodocus III;  Beerstraten, J. 
omschrijvingAfbeelding van de Slag bij Ter Heijde tussen de Nederlandse vloot onder bevel van Maarten Tromp en de Engelse vloot onder bevel van Monk. Op de voorgrond in het midden de 'Brederode' van Tromp, die in het begin van de strijd sneuvelde. Rechts op de voorgrond Evertsen; links De Ruyter in gevecht met vice-adm Penn en De Witt in gevecht met een Engels schip. In het midden en op de achtergrond verschillende aparte gevechten. Links Jan de Haan die na een gevecht met drie Engelse schepen het brandend wrak van zijn schip in Goeree wist te brengen. Rechts op de achtergrond Pieter Florisz in gevecht met S.G.N. Thomas Graves die sneuvelde, in het midden de brander van kapitein Waterdrinker die een Engels schip in brand steekt. Op de achtergrond de Hollandse kust, waarbij aangegeven: Zandvoort, Noordwijck op Zee, Katwijk op Zee, Schevelingen, Der Heijde.
Onderschrift: Over Groot Zee-geveght; tussen Holl. Heer. S. Adm. Tromp onder Eng. Adm. Monk den 10 August 1653. Daaronder uitleg van a - o en 1 - 21, die in de afbeelding voorkomen. Ook de sterkte van de vloten wordt benoemd.
F.M. Hist. Pl. 2047 
afmetingenhoogte 14.9 cm 
breedte 18.0 cm 
 
startdatum1653 

Commentaar van bezoekers

Pieter Jan Klapwijk, applicatiebeheerder Maritiem Museum Rotterdam | 2013-11-04 | 08:43:29@E. van Serveen: Het Maritiem Museum Rotterdam doet uit principe geen uitspraken over de financiële waarde van kunst- en historische objecten. U kunt zich het beste wenden tot een beëdigd taxateur of een veilinghuis bij u in de omgeving.
E.van Serveen | 2013-11-02 | 12:26:41 L.S. Ik heb de gravures 1182 en 1196. Kunt u zeggen wat de waarde ongeveer is? B.v.d.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.