Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Kurtze doch eine gewisse und richtige Lebens- Beschreibung des George Naporra. eines gebohrnen Preussen. nebst Seiner fü...

titelKurtze doch eine gewisse und richtige Lebens- Beschreibung des George Naporra. eines gebohrnen Preussen. nebst Seiner fünfftzig monatlichen Reise Nach Batavia und wie es Ihm zur See ergangen, was vor Fata er gehabt und was merkwürdiges sich zugetragen. Von ihm selbst in seiner Zurückreise nach Europa geschrieben. Nebst seinem folgenden Leben in Dantzig. Anno 1757. 
inventarisnummerH595 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerNaporra, Georg 
omschrijvingBoek met beschrijving van een reis naar Batavia door Georg Naporra, gevolgd door zijn levenswandel nadien. Naporra schrijft over zijn jongensjaren, zijn schooltijd, zijn leven als koopmansknecht en als lakei bij een gepensioneerde majoor, over zijn aanmonstering bij de VOC en zijn vierjarige reis naar Azië als matroos. Op het schutblad zijn twee krantenknipsels uit een Duitse krant geplakt met een recensie over dit boek. Het boek is met de handgeschreven in het Duits en is gebonden in een kaft van leer. Het boek bevat 487 geschreven bladzijden. 
afmetingenhoogte 20 cm 
breedte 15 cm 
 
startdatum1757 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.