Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Middelburg. A°. 1802 / Victualie-Lijst, / Voor het Schip de Standvastigheit / Capitein J.C. Silou. / Bemand met 36 Koppe...

titelMiddelburg. A°. 1802 / Victualie-Lijst, / Voor het Schip de Standvastigheit / Capitein J.C. Silou. / Bemand met 36 Koppen, Gevictualieert voor 18 Maanden, / Gedestineerd naar de Kust van Guinea ten Slavenhandel. 
inventarisnummerH50 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
scheepsnaamStandvastigheid[scheepsnaam] 
omschrijvingVictualielijst van het slavenschip en fregat 'Standvastigheid', kapitein Jan Christiaan Silou, voor de reis van Middelburg naar Guinea. 2 vel folio.

Levensmiddelen voor een slavenschip. Deze lijst is gemaakt voor een schip dat in 1802 naar de kust van Guinea (West-Afrika) is vertrokken om slaven te kopen. ‘Voor de slaven’ neemt men zakken met bonen en gort mee. Het schip is de 'Standvastigheid', eigendom van de Middelburgse Commercie Compagnie, een rederij die op grote schaal in slaven handelt.
Reis: 1802.09.23-1803.08.30 ; genomen door de Engelsen (bron: http://www.paesie.nl/pdf/Uitredingen.van.MCC-schepen,1721-1863.pdf benaderd 5 augustus 2016) ; Silou overleed in Suriname: zie website Zeeuwen gezocht 
startdatum1802 
einddatum1802 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.