Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Van Tuikwerd. Statendam (III) - een reis in 1931

titelVan Tuikwerd. Statendam (III) - een reis in 1931 
inventarisnummerFs13860 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
scheepsnaamStatendam (III) [scheepsnaam]Banckert[scheepsnaam]Van Galen[scheepsnaam]Willemstad 
omschrijvingVijf (5) zwart-wit foto's van diverse beeldformaten in één serie genummerd van 01 t/m 05 en voorstellend: Foto 01 - Kapitein W. Krol op de buitenvleugel van de Commandobrug aan boord van het passagiersschip 'Statendam' (III). Gezien in 1932. Foto 02 - Kapitein W.Krol en drie (3) passagiers op het Sportdek met shuffle's. Foto 03 - s.s.'Statendam' vertrekt uit de haven van Willemstad te Curacao; gezien op stuurboordzijde. Foto 04 - s.s.'Statendam' volledig gepavoiseerd in de haven van Willemstad voor anker. Passagiers worden over de valreep geambarkadeerd. Twee deuren in de romp staan open, waarvan één met een touwladder te bereiken is. Zicht op de stuurboordzijde. Foto 05 - Nederlandse oorlogsschepen in de haven van Willemstad, gezien vanaf de 'Statendam'. Het betreft hier onder meer het Hr.Ms. 'Banckert' (BK) en Hr.Ms. 'van Galen' (VG). Een derde vaartuig is onbekend.
Objecten uit de collectie Van Tuikwerd over Kapitein W.Krol, Willemstad, 'Statendam' en Nederlandse oorlogsbodems te Willemstad, Curacao.
Het passagiersschip 'Statendam' (III) werd gebouwd bij Harland & Wolff in Belfast en afgebouwd bij Wilton in Schiedam. Het vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn voer vanaf 1929 op de trans-Atlantische dienst tussen Rotterdam en New York en maakte in totaal 97 reizen. In mei 1940 ging de 'Statendam' verloren tijdens de eerste aanvallen op Rotterdam. 
startdatum1931 
einddatum1932 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.