Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


prentbriefkaarten en foto's betreffende diverse tankschepen in dienst varend voor Esso, Texaco en Chevron

titelprentbriefkaarten en foto's betreffende diverse tankschepen in dienst varend voor Esso, Texaco en Chevron 
inventarisnummerFS5464 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerChevron Petroleum Mij. N.V;  Esso Photograph;  Dahl, Ernst-Gunter;  Skyfotos;  Maarseveen, Dick van;  Aero-photo;  Kleyn, R. 
scheepsnaamEsso Tynemouth[scheepsnaam]Esso Pembrokeshire[scheepsnaam]Esso Warwickshire[scheepsnaam]Esso Salisbury[scheepsnaam]Esso Aalborg[scheepsnaam]Esso Tees[scheepsnaam]Esso Bayern[scheepsnaam]Texaco The Hague[scheepsnaam]Chevron Nagasaki[scheepsnaam]Chevron Nederland[scheepsnaam]Chevron Madrid[scheepsnaam]Chevron Rotterdam[scheepsnaam]Texaco Amsterdam[scheepsnaam]Texaco Frankfurt[scheepsnaam]Chicaca[scheepsnaam]King Canyon[scheepsnaam] 
omschrijving1, turbo-electro- tanker 'Kings Canyon', gemeerd aan de kade, gezien op het achterschip. 2, turbo-electro-tanker 'Chicaca', varend op open zee, gezien op bakboordzijde. 3, stoomturbine-tanker 'Texaco Frankfurt', in gesleepte positie gezien op stuurboordzijde. 4, stoomturbine-tanker 'Texaco Amsterdam', in afwachting van een loods drijvend op zee, gezien in een bovenaanzicht op bakboordzijde. 5-6, turbo-electrische-tanker 'Chevron The Hague', varend op zee en op een rivier gezien op bakboordzijde. 7-8, stoomturbine-tanker 'Chevron Rotterdam', varend op een rivier of kanaal en op open zee, gezien in stuur- en bakboordzicht. 9, stoomturbine-tanker 'Chevron Madrid', met behulp van de sleepboot 'Stroombank' manoeuvrerend in een haven of op een rivier. 10, stoomturbine-tanker 'Chevron Nederland' varend op open zee en gezien op stuurboord. 11, Turbo-electro-tanker 'Chevron Nagasaki, varend op volle zee en gezien in een bovenaanzicht op het dek van voor naar achter. 12, stoomturbine-tanker 'Chevron The Hague' varend ter hoogte van Göteborg op 30 juli 1982. Zicht op het achterschip van de tanker. 13-14, stoomturbine-tanker 'Esso Bayern' varend in open water en gezien op stuurboordzijde. 15, motortanker 'Esso Tees', varend op een rivier gezien op stuurboordzijde. 16, stoomturbine-tanker 'Esso Salisbury' varend op volle zee en gezien in een bovenaanzicht op dek en bakboordzijde. 17, stoomturbine-tanker 'Esso Warwickshire', manoeuvrerend in een haven, gezien op bakboordzijde. 18, stoomturbine-tanker 'Esso Pembrokeshire', op de boeien aan de pier gelegen en gezien op bakboordzijde. 19, motortanker 'Esso Tynemouth', varend op volle zee, gezien op bakboordzijde. 
startdatum1949 
einddatum1982 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.