Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


prentbriefkaarten en foto's van schepen, varend voor rederij Verenigde Nederlandse Scheepvaartmij. (VNS)

titelprentbriefkaarten en foto's van schepen, varend voor rederij Verenigde Nederlandse Scheepvaartmij. (VNS) 
inventarisnummerFS5448 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerN.V. Vereenigde Nederlandsche Scheepvaartmaatschappij;  Eurotop Maritime Photographers;  Greven, H.;  Mc Nally, Terence J. 
scheepsnaamOranjefonteinOuwerkerk (2)RandfonteinRidderkerk (2)RietfonteinRijnkerkSchiekerkSloterkerkSpaarnekerkStreefkerkNedlloyd Westerkerk 
omschrijving1, een Liberty van de VNS passeert de Zeeuwse kust ter hoogte van Zoutelande op Walchren. 2-6, ms 'Oranjefontein', varend op open zee en onder een buitenlandse kust, gezien op stuur- en bakboordzijde en in een bovenaanzicht. Tevens een beeld van het schip liggend op de rivier bij Kinderdijk. 7-8, ms 'Ouwerkerk', tweemaal met slepersassistentie in een havengebied en beide keren gezien op stuurboordzijde. 9-13, ms 'Randfontein', varend op zee, nabij Kaapstad en de Tafelberg en liggend in de haven van Durban. Viermaal gezien op bakboordzijde en éénmaal op stuurboord. 14, ms 'Ridderkerk' (II), varend op open zee en gezien in een bovenaanzicht op bakboordzijde. 15, ss 'Rietfontein', varend op een rivier en gezien op bakboordzijde. 16-17, ms 'Rijnkerk', in sleep op een rivier en onder assistentie van slepers in de Amsterdamse haven manoeuvrerend. Beide keren gezien op bakboordzijde. 18, ms 'Schiekerk', varend op zee, gezien op bakboordzijde. 19, ms 'Simonskerk', varend op een rivier of kanaal en gezien op stuurboordzijde. 20, ms 'Sloterkerk', varend op een rivier of kanaal en gezien op bakboordzijde. 21-23, ms 'Spaarnekerk', varend op volle zee en driemaal gezien op bakboordzijde. 24, ms 'Streefkerk', varend in een havengebied en gezien op bakboordzijde. 25, ms 'Nedlloyd Westerkerk' (II), varend in een bovenaanzicht op open zee, gezien op dek en bakboordzijde. 
startdatum1917 
einddatum1958 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.