Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Nederlandse koopvaardijschepen

titelNederlandse koopvaardijschepen 
inventarisnummerFS10433 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerKramer, C.[bedrijfsnaam];  KLM Aerocarto;  Elsam, Mann & Cooper Ltd.;  Lange, Kapt. Th.D.A. de;  Rotgans, Frits Jacobus[1912-1978];  Skyfotos;  Departement van Marine;  Associated Press Photo;  Meulen, Cees van der;  Ralston, W. 
scheepsnaamUlyssesTitusAresAgamemnonBovenkerkKoudekerkJan Pieterszoon Coen[scheepsnaam]JayapuraDorosOdysseusBoskoopCrijnssenOrestesArchimedesArgosArtemisOranje NassauSocratesTritonSimon BolivarPriamMachaonGlenalmondAmstellandZaanlandMaaslandEemland 
omschrijvingHet betreft hier een fotoserie van 31 zwart-wit foto's van Nederlandse koopvaardijschepen, ondergebracht bij diverse rederijen. Ondermeer te zien zijn de volgende schepen: ms 'Ulysses', afgemeerd aan de Parkkade te Rotterdam voor de overdracht. ss 'Titus' in ballast op de rivier. ms 'Ares' tijdens de proefvaart. ms 'Agamemnon' gezien op bakboordzijde. Tewaterlating van het ms 'Bovenkerk'. Repro van een tekening van het ms 'Koudekerk', gezien op bakboordzijde. Voorschip ss 'Jan Pietersz. Coen' in de Amsterdamse haven. ms 'Hollandia' tijdens de proefvaart. Ramp met het ms 'Doros'. Brits kustwachtvliegtuig begeleidt het neutrale ss 'Odysseus'. ss 'Boskoop' wordt een haven binnengesleept. ms 'Crijnssen' gaat te water. ss 'Orestes' tijdens het laden en/of lossen. ms 'Archimedes' tijdens de proefvaart. ms 'Argos' op volle zee in een bovenaanzicht. ms 'Artemis' op de nieuwbouwhelling. Tewaterlating ms 'Doros' (1950). ms 'Oranje Nassau' uitvarend ter hoogte van IJmuiden. ms 'Socrates' aan de kade. ms 'Triton' tijdens de proefvaart gezien op stuurboord. Fotokopie van een schilderij van F.Boom, voorstellende het ss 'Simon Bolivar' van de KNSM varend op een rivier of kanaal. ms 'Priam'. ms 'Machaon' aan de los- laadkade. ms 'Glenalmond' op volle zee in een bovenaanzicht. Stoom/zeilschip 'Agamemnon I' (gebouwd in 1865). ss 'Amstelland' tussen de graanelevotors aan het lossen. ss 'Zaanland' slaat graan over in binnenvaartschepen. ss 'Maasland' gesleept door een haven. ms 'Eemland' tijdens de proefvaart voor de rederij Koninklijke Hollandsche Lloyd. Bijeenkomst ter gelegenheid van de stapelloop van het ms 'Eeemland' bij scheepswerf C.van der Giessen te Krimpen a/d IJssel op 16 juli 1953. 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.