Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Diverse vaartuigen (gebouwd op de Werf Jan Schouten Dordrecht).

titelDiverse vaartuigen (gebouwd op de Werf Jan Schouten Dordrecht). 
inventarisnummerFS4030 
collectiefotocollectie verzameling B. Lap    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijvingSerie van 40 foto's over diverse vaartuigen. Het betreft reproductiefoto's en foto's van scheepsmodellen en een schegbeeld. De serie bevat reproductiefoto's (van tekeningen, schilderijen) met scheepsportretten van het fregatschip 'Willemstad en Boetzelaar' (bouwjaar 1794), fregat 'De Hoop' (bouwjaar 1799), raderstoomschip 'Prins Frederik' (ex 'De Vereniging') (bouwjaar 1825), kofschip 'Christina Cornelia' (bouwjaar 1825), brikschip 'De Dankbaarheid' (bouwjaar 1828), fregatschip 'Koningin der Nederlanden' (bouwjaar 1830), fregatschip 'Stad Dordrecht' (bouwjaar 1830), fregat 'Neptunus' (bouwjaar 1835), fregat 'Admiraal Jan Evertsen (bouwjaar 1838), barkschip 'De Zwijger' (bouwjaar 1839), barkschip 'Twee Jeannes' (bouwjaar 1854), van 'Catharina Jacoba Henriette' (ex 'Philips van Marnix'), het fregatschip 'Dordrecht' (bouwjaar 1779), en het barkschip 'Vereeniging' (bouwjaar 1856). Daarnaast zijn er reproductiefoto's (van tekeningen, schilderijen) met afbeeldingen van de Werf Jan Schouten in 1826, scheepssier van het fregat 'Admiraal Jan Evertsen (bouwjaar 1838), een scheepsportret en schegversiering van het barkschip 'Triton' (bouwjaar 1839), scheepsportret en spiegelversiering van fregatschip 'Philips van Marnix' (bouwjaar 1841), twee scheepsportretten en de schegversiering van het fregat 'Bato' (bouwjaar 1836), barkschip 'Juno' (bouwjaar 1842), scheepsportret en scheepssier van fregat 'Biesbosch' (bouwjaar 1840), en lijnentekening, schegversiering en scheepsportret van het barkschip 'Sara Alida Maria' (bouwjaar 1840). Tenslotte bevat de serie foto’s van scheepsmodellen van het barkschip 'Juno' (bouwjaar 1842), de bark 'Anna' (bouwjaar 1847), het barkschip 'Sara Alida Maria' (bouwjaar 1840), het fregat 'Biesbosch' (bouwjaar 1840), het fregatschip 'Dordrecht' (bouwjaar 1779) en een foto van het schegbeeld van het barkschip 'Grootmeester Nationaal' (bouwjaar 1857).
Opmerkingen: De foto's zijn afkomstig uit een multomap met het opschrift 'Werf Jan Schouten Dordrecht' van de verzameling B. Lap. De serie bevat foto's van objecten uit de collectie. 

Commentaar van bezoekers

Pieter Jan Klapwijk, applicatiebeheerder maritiem Museum Rotterdam | 2012-09-17 | 10:13:55@Piet Boltjes: Maritiem Digitaal is een zogenoemd "full text"-zoeksysteem. Dat houdt in dat door alle velden heen wordt gezocht op de term die in het zoekveld op de beginpagina wordt ingevuld. Ik vermoed dat u bij uw zoektocht de scheepsnamen uit bovenstaande beschrijving naar het algemene zoekveld hebt gekopieerd, waarbij de aanhalingstekens worden meegekopieerd. Als u de aanhalingstekens echter weglaat in het zoekveld, kunt u wel degelijk de ingevoerde zoektermen gebruiken. Overigens onderschrijven wij uw opmerking dat het belangrijk is om op trefwoord te kunnen zoeken. U kunt ervan verzekerd zijn dat er hard wordt gewerkt om de collecties op Maritiem Digitaal zo goed mogelijk te ontsluiten.
Piet Boltjes | 2012-09-16 | 09:27:47Geachte heer, Geen enkel schip, zoals vermeld op deze pagina, is via M.D. terug te vinden. Wanneer wordt dit aangepast? Als onderzoeker vind ik het van het grootste belang om op trefwoord iets te kunnen vinden! Met vriendelijke groet, Piet Boltjes
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.