Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Diverse scheepsmodellen en vaartuigen (gebouwd door Koninklijke Fabriek van Stoom- en andere werktuigen te Amsterdam).

titelDiverse scheepsmodellen en vaartuigen (gebouwd door Koninklijke Fabriek van Stoom- en andere werktuigen te Amsterdam). 
inventarisnummerFS4027 
collectiefotocollectie verzameling B. Lap    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerTopografische Atlas Gem. Archiefdienst 
omschrijvingSerie van 26 foto's (waaronder reproductiefoto's) en 4 negatieven. De serie bevat tien afbeeldingen van het raderstoomschip 'Curacao' (bouwjaar 1878): 4 foto's en 4 negatieven van technische tekeningen van het schip, 1 foto van een getekend scheepsportret, en 1 foto van een halfmodel van de raders. Daarnaast zijn er vier afbeeldingen van het pantserdekkorvet 'Sumatra' (bouwjaar 1891): 1 foto van een halfmodel van het schip, 1 foto van een getekend scheepsportret, en 2 foto's van het schip varend. Daarnaast bevat de serie foto's van halfmodellen van de spartorpedoboot XI (bouwjaar 1879), de schroefs.s. 'Madura' (bouwjaar 1880), schroefs.s. 'Jupiter' (bouwjaar 1880), schroefs.s. 'Sing Tjin' (bouwjaar 1880), schroefs.s. 'Suriname' (bouwjaar 1881), schroefs.s. 'Nederland en Oranje' (bouwjaar 1883), schroefs.s. 'Prins Willem I' (bouwjaar 1884), halfmodel gouvernementss.s. 'Condor' (bouwjaar 1885/6), schroefs.s. 'Flores' (bouwjaar 1887), torpedoboot 'Cycloop' (bouwjaar 1887), en schroefs.s. 'Medan'/'J.Nienhuijs' (bouwjaar 1889), een gladderschroefs.s. Tenslotte zijn er foto's van het schroefs.s. 'Prins Willem I' aan een steiger te Paramaribo, s.s. 'Prins Maurits' (bouwjaar 1884), raders.s. 'Holland' (1886), en schroefs.s. 'Prins Willem II' (bouwjaar 1890).
Opmerkingen: De foto's zijn afkomstig uit een multomap met het opschrift 'Koninklijke Fabriek van Stoom- en andere werktuigen te Amsterdam' van de verzameling B. Lap. De serie bevat foto's van objecten uit de collectie. 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.