Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Het s.s. 'Maasdam' (IV) en het s.s. 'Ryndam', o.a. het interieur.

titelHet s.s. 'Maasdam' (IV) en het s.s. 'Ryndam', o.a. het interieur. 
inventarisnummerFS4007 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerBurg, Gerrit;  Swart Jr., I.F.U. - J.J.;  Eindhovensche Drukkerij, N.V.;  Artifo;  Engler, Foto;  Holland-Amerika Lijn;  Behrens, Herbert F.;  Gemeentelijke Archiefdienst Rotterdam;  Monteny, G;  Associated Press Photo;  Anefo;  Hückstädt, dr. H.;  Skyfotos Limited;  Buitendijk, B.J. 
omschrijvingSerie foto's en prentbriefkaarten en 1 krantenfoto met zwartwit- en kleurenafbeeldingen van de 'Maasdam' (IV) en 'Ryndam'. De serie bevat 1 prentbriefkaart) met een afbeelding van de varende 'Ryndam'. Daarnaast bevat de serie 1 foto van de 'Maasdam' (IV) tijdens de bouw, 1 foto van schade aan de boeg, en 46 afbeeldingen van het schip varend of afgemeerd (o.a. 22 augustus 1953, 15 februari 1963). Tenslotte zijn er 37 foto's van het interieur (diverse passagiersruimten, zoals de 'palmcourt', filmzaal, bibliotheek, kinderkamer, hutten, entreehal) en dek van de 'Maasdam' (IV) en/of 'Ryndam', een bezoek van Sinterklaas aan boord van de 'Maasdam' (IV), en een buffet op de 'Maasdam' (IV).
Opmerkingen: De 'Maasdam' (IV) was in de vaart bij de Holland Amerika Lijn in de periode 1952-1968 (H.A.L. no. 110). De foto’s en prentbriefkaarten zijn afkomstig uit ordner 110 van de collectie Holdermans. 
startdatum1952 
einddatum1968 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.