Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Het s.s. 'Ryndam' (II), 'Waterman' en Atlas' (beiden ex 'Ryndam'), o.a. varend of afgemeerd.

titelHet s.s. 'Ryndam' (II), 'Waterman' en Atlas' (beiden ex 'Ryndam'), o.a. varend of afgemeerd. 
inventarisnummerFS4006 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerKoning, Ron;  Hof, Centraal Fotopersbureau E.A.;  Spanjersberg N.V., Gebr.;  Buitendijk, B.J.;  Skyfotos Limited;  Acme Newspictures Ltd.;  Malegiannakis, J.A.;  Smallegange, J.W.F. 
trefwoordenfoto,  prentbriefkaart 
omschrijvingSerie foto's, waaronder ca. 22 prentbriefkaarten en een gedrukte foto betreffende het s.s. 'Ryndam' (II), 'Waterman' en 'Atlas' (beiden ex 'Ryndam'). Het betreft zwartwit- en kleurenafbeeldingen. De serie bevat 95 afbeeldingen van en over de 'Ryndam' (II): het schip tijdens de bouw, het schip varend of afgemeerd (o.a. 18 juli 1951, 5 mei 1962), het dek, personen op het schip, koks poserend bij een buffettafel, het interieur, personen in een roeiboot, en een schilderij van het schip. Daarnaast zijn er vijf foto's van de varende of afgemeerde 'Waterman' en dertien afbeeldingen van de 'Atlas' varend of afgemeerd.
Opmerkingen: De 'Ryndam' (II) was in de vaart bij de Holland-Amerika Lijn van 1951-1966 en 1968-1972. De foto’s en prentbriefkaarten zijn afkomstig uit ordner 109 ('s.s. 'Statendam' (II) 1951-1972') van de collectie Holdermans. 
startdatum1951 
einddatum1972 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.